Audit

Toetsing van een locatie of festivalterrein

Als organisatie of ondernemer wil je dat jouw locatie toegankelijk is voor iedereen, óók voor mensen met een (tijdelijke) beperking. De toegankelijkheid van veel gebouwen en buitenruimten als evenemententerrein is nu niet op orde.

Mensen met een beperking hebben meer nodig dan enkel een drempelvrije zone en een rolstoeltoegankelijk toilet. Bezoekers komen met een doel naar een locatie, zoals het beleven van een evenement of het ophalen van hun paspoort.

Op dit moment heeft 1 op de 5 mensen een beperking, en door de vergrijzing stijgt dit aantal nog steeds. Mensen met een beperking gaan er minder vaak op uit wanneer zij geen (volledige) informatie over de toegankelijkheid kunnen vinden. Daardoor loop je bezoekers mis.

Wil jij jouw locatie laten onderzoeken op toegankelijkheid?
Welkom Toegankelijkheid & Evenementen is gespecialiseerd in toegankelijkheid vanuit gastvrijheid en heeft kennis van de behoeften van bezoekers met een lichamelijke, zintuiglijke, cognitieve en/of verstandelijke beperking en/of mensen met een chronische ziekte.

Certificering Toegankelijke Locatie
Als uit de audit blijkt dat jouw locatie toegankelijk is, dan krijg je het certificaat ‘Toegankelijke Locatie’ uitgereikt.

Voorbeelden van organisaties met certificering
Enkele organisaties die het certificaat ‘Toegankelijke Locatie’ hebben ontvangen:
• Evenementenlocaties: World Forum, Van Nelle Fabriek
• Festivals: Le Guess Who?, Appelpop, DockYard Festival (ADE), Mystic Garden Festival, Rottepop

Certificaat voor een Toegankelijk Locatie waarbij getoetst wordt op: De bereikbaarheid van de locatie voor mensen met een beperking, De basis van rolstoeltoegankelijkheid, De inrichting van de locatie ten behoeve van mensen met een beperking, De communicatie over de toegankelijkheid op de website, De mogelijkheid tot het ervaren van de beleving en De veiligheid voor mensen met een beperking in geval een calamiteit.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de mogelijkheden, laat dan je gegevens achter:

    Ga naar de inhoud