Toetsing

Toetsing van een locatie of festivalterrein

Het is goed om jouw locatie of festival te laten onderzoeken op het gebied van toegankelijkheid in het kader van sociale duurzaamheid en/of het VN-verdrag Handicap dat aangeeft dat alle organisaties hun uiterste best moeten doen om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking net zo goed kunnen meedoen als mensen zonder beperking. In een onderzoek wordt zowel de rolstoeltoegankelijke basis, de omgeving, de inrichting van de zalen of het terrein, de communicatie en de veiligheid meegenomen voor mensen met een langdurige fysieke, mentale, intellectuele of zintuiglijke beperking. Onder de doelgroep vallen ook mensen met een chronische ziekte of psychische aandoening. Bij een goed toegankelijke locatie krijg je een certificaat. Als een locatie toegankelijk is, levert dat meer bezoekers en/of boekingen op doordat de vriendengroep of organisatie met daarin die ene persoon met een beperking zich welkom voelt. Bij nieuwbouw of verbouw plannen is het een advies om in de planfase advies op het gebied van toegankelijkheid in te winnen.

Enkele organisaties die zich hebben laten toetsen en die een certificaat hebben op het gebied van toegankelijkheid, zijn:
Evenementenlocaties: World Forum, Van Nelle Fabriek
Festivals: DockYard Festival (ADE)Mystic Garden Festival, Rottepop

Vanaf 2020 werk ik vanuit Event Safety Institute aan de toegankelijkheid van festivals en locaties. Het voordeel hiervan is dat er snel worden geschakeld met collega’s die meer weten van veiligheid, crowd management en mobiliteit. Via ESI is eveneens het certificaat verkrijgbaar.

Mocht je vrijblijvende informatie willen hierover, neem dan contact op:

Je naam

Je e-mail

Bedrijfsnaam

Je bericht

Skip to content