Meldpunt ontoegankelijk evenement

Meldpunt ontoegankelijk evenement

Sinds de ratificatie van het VN-verdrag Handicap door Nederland in 2016 is er veel gebeurd op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een beperking en/of een chronische ziekte.
 
Veel organisaties doen hun uiterste best voor toegankelijkheid, zo ook evenementenorganisatoren. Het uitvoeren van sommige acties duurt langer dan je verwacht. Nu is ontoegankelijkheid vaak nog de realiteit door onbewustheid.
 
Het kan zijn dat jij als persoon met een beperking een ontoegankelijke situatie hebt meegemaakt. Heel vervelend!
 
Ik kan mij goed voorstellen dat jouw plezier en beleving bij dit evenement daardoor minder werd. Bij een melding over ontoegankelijkheid ga ik vanuit mijn professionaliteit in contact treden met de organisaties om dit probleem voor een volgende editie op te lossen.
 
Weet dat een evenement of festival organiseren gemiddeld een jaar kost. Door het gesprek aan te gaan met organisatoren ben ik erachter gekomen dat veel organisatoren zich al inzetten voor toegankelijkheid. Organisatoren willen iedereen welkom heten op hun evenement en proberen overal een oplossing voor te vinden.

Over jouw melding van ontoegankelijkheid, heb ik wel een aantal gegevens nodig, die worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en na gebruik vernietigd. Om een terugkoppeling te geven worden er ook enkele contactgegevens gevraagd.
 
Mocht je meerdere evenementen met ontoegankelijke situaties willen melden, gebruik dan één formulier per evenement, zodat er geen verwarring ontstaat.
 
Bij voorbaat dank voor de melding!
 
Een ander initiatief waar je de evenementenorganisatie mogelijk op kan wijzen is het Themanetwerk Festivals en Evenementen van de Coalitie voor Inclusie. Het Themanetwerk heeft in co-creatie met festivalorganisatoren, brancheverenigingen, gemeenten, kennisinstituten, belangenorganisaties en (ervarings)deskundigen met een verschillend type beperking een routekaart voor toegankelijke festivals en evenementen ontwikkeld.

Meldformulier

    Naar de inhoud springen