Spreker

Lezing

Ik weet alles van toegankelijkheid bij evenementen en festivals voor mensen met een handicap. In september 2018 bracht ik het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ uit en laat ik zien hoe je een evenement of locatie met simpele ingrepen toegankelijk maakt voor mensen met een beperking. Toegankelijkheid begint bij een goed gastheerschap en communicatie.

Veel mensen met een beperking blijven nu thuis door onduidelijkheid over de toegankelijkheid op de locatie. Eén op de acht mensen in Nederland heeft een beperking en ervaart dagelijks ontoegankelijke locaties.

Ik ben mijzelf gaan verdiepen in dit onderwerp doordat ik een grote passie heb voor het vak evenementenorganisatie. Doordat ik zelf slecht ter been ben merkte ik dat toegankelijkheid voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend is bij veel evenementen.

Afgelopen jaren heb ik diverse evenementen georganiseerd (tot 600 personen) en veel locaties en evenementen getoetst op toegankelijkheid zodat deze beter toegankelijk werden en iedereen zonder problemen naar deze locaties/festivals kon gaan.
Een kleine greep uit de portfolio: toegankelijkheidstoetsingen bij: Van Nelle Fabriek, Kadaster, World Forum, Mystic Garden Festival en DockYard Festival (ADE).

Daarnaast kreeg ik samen met Possibilize het voor elkaar dat de organisatie van het Eurovision Songfestival in Rotterdam zover dat zij gingen werken aan de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele en hoog sensitieve beperking.

Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden. Gaat niet, bestaat voor mij niet.
Dat dit gewaardeerd werd blijkt wel uit de nominaties voor de Viva400 (2018), the Her Abilities Awards (2019) en de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2020.

In mijn lezingen geef ik het publiek altijd, een bij de doelgroep passende, boodschap mee waarmee zij aan de slag kunnen.

Ik heb inmiddels bij vele congressen en seminars een bijdrage geleverd aan hun bijeenkomst. Een kleine greep uit mijn portfolio: ING, VNG, Congres Podia | Festivals, Event Summit, Noorderslag Conference, Jaarcongres Evenementenveiligheid, Locatietour Utrecht en Toegankelijk Zwolle.

Ik kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Toegankelijkheid bij evenementen: festivals, evenementenlocaties, b2b events, b2c events.
  • Veiligheid voor mensen met een beperking tijdens een calamiteit.
  • Toegankelijkheid gebouwen en buitenruimte.
  • Werken of ondernemen met een arbeidsbeperking.
  • Inclusief deelnemen.

Boekingen lopen via het sprekersbureau: ZijSpreekt

Voor meer informatie: https://www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/Marianne-Dijkshoorn/953/ of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 – 531 487 96 en wil je dan doorgeven dat je via mijn website komt?

Voor meer informatie: https://www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/Marianne-Dijkshoorn/953/ of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 – 531 487 96

Marianne Dijkshoorn als spreker