Spreker

Lezing of workshop over toegankelijkheid

Toegankelijkheid voor mensen met een beperking is belangrijk, mede doordat het VN Verdrag Handicap het ons verplicht dat mensen met een beperking op alle beleidsterreinen kunnen deelnemen.

Wat komt er nu bij kijken om een evenement of locatie toegankelijk te maken voor mensen met een beperking?
Ook als locaties een goede basis aan rolstoeltoegankelijkheid hebben mensen met een beperking nog altijd moeite met de toegankelijkheid. Hoe komen mensen met een beperking bij de catering? Is er een goede plek waar het hulpmiddel andere bezoekers niet in de weg staat en waar mensen met een beperking wel goed het podium kunnen zien? Wat in geval van een calamiteit, hoe komen mensen met een beperking veilig buiten?

Marianne Dijkshoorn, auteur van het boek ‘Maak je event toegankelijk’ voor iedereen en zelf slecht ter been behandeld dergelijke vragen bij een lezing of een workshop. Haar workshops zijn interactief met voorbeelden die boekdelen spreken en eye-openers zijn. Op aanvraag kan zij zorgen voor ervaringen van beperkingen zoals rijden in een rolstoel of de ervaring van blind zijn.
Haar tips zijn praktisch van aard en direct implementeerbaar.

De mogelijkheden van Marianne zijn talrijk: van lezing, tot interview, tot panellid en tot interactieve workshop. Marianne sprak al eerder o.a. bij de Locatietour Utrecht, Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals, Het Jaarcongres EvenementenVeiligheid, ING en Eventbranche.

Door haar inspirerende factor werd zij genomineerd voor de Viva400 2018 (de meest 400 inspirerende vrouwen van het land) in de categorie Wereldverbeteraar.

Wil jij jouw bezoekers bewust maken van toegankelijkheid?
Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Marianne Dijkshoorn als spreker