Spreker

Lezing of workshop over toegankelijkheid

Marianne Dijkshoorn heeft zich verdiept in het toegankelijk maken van evenementenlocaties voor iedereen. Zij weet alles van gastvrijheid en veiligheid voor het ontvangen van mensen met een beperking. Ze heeft zelf een beperking en is slecht ter been, dat weerhoudt haar niet om evenementen te organiseren vanuit haar eigen onderneming. Gaat niet, bestaat voor haar niet. Ze zoekt altijd naar een oplossing hoe het wel kan.

Veel mensen met een beperking blijven nu thuis door onduidelijkheid over de toegankelijkheid op de locatie. Eén op de acht mensen in Nederland heeft een beperking en ervaart dagelijks ontoegankelijke locaties. Marianne zorgt ervoor dat evenementlocaties beter toegankelijk worden, zodat iedereen zonder problemen naar evenementen kan gaan.

In haar boek Maak je event toegankelijk voor iedereen (september 2018) laat ze zien hoe je je evenement met simpele ingrepen toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

Marianne is een inspirerend voorbeeld voor de maatschappij door haar eigen onderneming en beperking. Ze geeft haar publiek altijd een bij de doelgroep passende boodschap mee waarmee ze aan de slag kunnen.

In 2018 heeft ze een nominatie gekregen voor de Viva400, de 400 meest inspirerende vrouwen van Nederland.

Ze kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Toegankelijkheid evenementen: festivals, evenementenlocaties, b2b events, b2c events
  • Veiligheid en crowd management bij evenementen
  • Toegankelijkheid gebouwen en buitenruimte
  • Werken of ondernemen met een arbeidsbeperking
  • Inclusief deelnemen
  • Evenementenorganisatie

De mogelijkheden van Marianne zijn talrijk: van lezing, tot interview, tot panellid en tot interactieve workshop waarin beperkingen kunnen worden ervaren. Marianne sprak al eerder o.a. bij de Locatietour Utrecht, Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals, Het Jaarcongres EvenementenVeiligheid, ING en Eventbranche.

Marianne Dijkshoorn is te boeken bij:

Voor meer informatie: https://www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/Marianne-Dijkshoorn/953/ of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 – 531 487 96

Marianne Dijkshoorn als spreker