Spreker

Sprekersbijdrage

Wil je een lezing, workshop, panel discussie of live interview over toegankelijkheid tijdens jouw bijeenkomst met Marianne Dijkshoorn?

Marianne Dijkshoorn, inspireert al meer dan tien jaar diverse doelgroepen op diverse (inhoudelijke) inspiratiebijeenkomsten. Zij spreekt over toegankelijkheid voor mensen met een verschillende type beperking vanuit gastvrijheid voor het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs, de evenementensector en de zorg. Marianne staat vaak als opening/afsluiter geprogrammeerd of geeft een workshop bij een break-outsessie. Ook kan Marianne een ervaringsparcours organiseren waardoor de aanwezigen een beperking kunnen ervaren op locatie.

Over Marianne
De kennis van toegankelijkheid komt voort uit het moment dat Marianne in 2008 onbewust het eerste festival van Nederland toegankelijk maakte. Marianne wilde graag met haar ‘gezond ogende’ vrienden naar een festival dat op een heuvel georganiseerd werd. Een steile heuvel oplopen is door haar beperking een uitdaging. Zij vond bij de organisatie een luisterend oor en zo maakte zij onbewust het eerste festival van Nederland toegankelijk voor mensen met een beperking.

Inmiddels is de kennis van Marianne gegroeid mede door haar afstudeeronderzoek uit 2011 ‘Hoe kunnen festivals beter toegankelijk worden en meer beleving bieden aan mensen met een beperking’ en haar boek uit 2018: ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ . Het boek bevat veel praktische tips die gaan over toegankelijkheid vanuit gastvrijheid. Marianne bracht het boek uit om toegankelijkheid bij evenementen(locaties) meer op de agenda te zetten.
Het boek is inmiddels ook Engelstalig verschenen als: ‘Make Your Event Accessible for Everyone’

De door Marianne gegeven bijdragen zijn altijd pragmatisch en bevatten voorbeelden uit haar uitgebreide portfolio. Marianne zorgt voor het inzicht dat iedereen kan deelnemen, een gelijkwaardige beleving verdient en erbij hoort. Haar bijdragen zorgen ervoor dat: de deelnemers stoppen met denken en starten met doen.

Portfolio
Een kleine greep uit mijn portfolio: toegankelijkheidsadviezen bij: de nationale Koningsdagviering Rotterdam 2023, Van Nelle Fabriek, International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), Kadaster, World Forum, Mystic Garden Festival, Appelpop, Motel Mozaïque, Le Guess Who en DockYard Festival (ADE).

Daarnaast lobbyde ik samen met Possibilize succesvol voor een toegankelijk Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Tot slot kreeg ik nominaties voor de Viva400 (2018), the Her Abilities Award (2019), de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2020/2021 en de Freelancer of the Year 2023.

De bijdrage
Marianne is altijd op zoek naar mogelijkheden om vanuit gastvrijheid de toegankelijkheid voor iedereen te verbeteren. Gaat niet, bestaat voor mij niet. In haar sprekersbijdrage geeft zij het publiek altijd, een passende, boodschap mee waarmee zij aan de slag kunnen. De bijdrage wordt totaal afstemt op jouw wensen en de behoefte van de doelgroep.

Meer informatie
Voor meer informatie, de kosten en mogelijkheden, neem contact met mij op via het onderstaande contactformulier. Een digitale bijdrage of Engelstalige behoort ook tot de mogelijkheden.

Het is niet ongebruikelijk om bij een lezing het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ aan iedere bezoeker cadeau te doen of een lokale boekverkoop te faciliteren om te stimuleren dat de toehoorders aan de slag gaan met toegankelijkheid.

Bestel hier het boek “Maak je event toegankelijk voor iedereen”.

Wil je meer weten, neem dan contact op:

    Naar de inhoud springen