Referenties

Referenties en aanbevelingen

Marianne heeft sinds 2014 al vele adviezen en sprekersbijdragen mogen geven over toegankelijkheid en dat leverde haar de volgende aanbevelingen op. Wil jij haar een referentie geven? Deze zijn altijd welkom, mail dan naar: info@geenbeperkingmeer.nl

 

  • Algemeen:

Betrokken, Innovatief, Hardwerkend, Visionair, Wereldverbeteraar
“Marianne verandert de wereld naar een plek waar iedereen kan deelnemen. Ze zorgt ervoor dat evenementen en openbare gelegenheden inclusief worden voor iedereen, door over toegankelijkheid te spreken, te schrijven en in uitvoerende opdrachten van organisatoren, door bewezen oplossingen te implementeren. Het Eurovisiesongfestival, Koningsdag in Rotterdam (27 april 2023) en vele andere grootschalige evenementen heeft zij met haar kennis en expertise toegankelijk gemaakt. Ze ziet en biedt oplossingen voor zaken die mensen zonder beperking niet als obstakel zien en die ervoor zorgen dat mensen met een beperking probleemloos kunnen deelnemen. Zij en haar expertise verdienen een podium. Ze werkt hard, groeit enorm hard en de wereld heeft haar nodig.”
Maria Schoenmakers
Pink Bird Consultansy

  • VNG evenementen over digitale toegankelijkheid:

Creatief, Gedreven, Vriendelijk, Precies
“Ik werkte voor de VNG als projectleider en wilde twee bijeenkomsten organiseren over digitale toegankelijkheid. Ik kende Mariannes boek al en heb haar toen benaderd. Ze heeft creatief meegedacht over de opzet en inhoud en verder de organisatie gedaan. De avonden zijn mede een succes geworden door haar! Verslag is te zien op YouTube klik hier.
Marlies Klooster
VNG

  • Ervaringsparcours Best Event Awards:

Marianne speelde een belangrijke rol tijdens ons internationale event The Best Event Awards in Rome. Met haar hands-on (of misschien moet ik wel zeggen ‘body-on’) bijdrage opende ze vele deelnemers de ogen. Door haar souplesse, co-creatieve instelling en inlevingsvermogen is het een feest om met haar samen te werken.
Jan-Jaap in der Maur
Masters in Moderation

  • Toegankelijkheid Koningsdag Rotterdam:

Ervaren, Professioneel, Doortastend, Gepassioneerd
“Samen met Marianne heb ik vanuit de gemeente rondom Koningsdag in Rotterdam de toegankelijkheid mogen vergroten, verbreden en zichtbaar mogen maken.
Willem Philipsen
Gemeente Rotterdam

  • Masterclass Toegankelijk Museum:

Gepassioneerde strijder voor toegankelijkheid
“Marianne heeft voor een groep museummedewerkers een boeiende Masterclass gegeven over toegankelijkheid, en dan met name over de doorgankelijkheid en uitgankelijkheid. Onderwerpen waar men niet zo vaak bij stilstaat die bij kunnen dragen aan de beleving van een museum voor iedereen. Door haar eigen verhalen en kennis die ze in de loop der jaren heeft opgebouwd, is ze een inspirerende verteller met mooie voorbeelden uit de praktijk die tot de verbeelding spreken. Iedereen is met een rugzak aan informatie en een lijstje met eerste stappen die ze kunnen maken huiswaarts gekeerd.”
Elvera van Leeuwen
Toegankelijk Museum

  • Toegankelijkheidsonderzoek naar de gebouwen van het Kadaster:

“Het Kadaster wil een werkgever zijn waar medewerkers met een beperking zich welkom voelen. Dat begint met een toegankelijk gebouw voor iedereen. Vanuit deze visie heeft Marianne voor het Kadaster een onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van de Kadastergebouwen voor mensen met een beperking. Marianne heeft dit onderzoek professioneel en met oog voor detail opgepakt. Ze beschikt over veel kennis en ervaring over het onderwerp toegankelijkheid. Ook voor vragen over de Quotum- en Participatiewet kun je bij haar terecht. We hebben haar hierin ervaren als een deskundige en plezierige gesprekspartner. We zijn zeer tevreden met het advies en het eindrapport.
Wij bevelen haar dan ook graag aan als adviseur voor toegankelijkheidsvraagstukken en voor vragen over de Quotum-/Participatiewet.
Suzanne Franse
Kadaster

  • Festivaltoetsingen namens Festival 5D:

“Marianne is medewerker toegankelijkheid bij Stichting Festival 5D geweest. Ze heeft daarbij met grote inzet andere festivals zoals Oerol, Over het IJ Festival, Voltt Loves Summer en Noorderzon bezocht en daar gekeken naar de toegankelijkheid. Op basis daarvan heeft zij deskundige adviezen opgesteld. Haar adviezen hebben geleid tot betere toegankelijkheid bij al deze festivals.”
Beer Boneschansker
Festival 5D

  • Scriptie voor MEE Rotterdam Rijnmond en VGR ‘Hoe kunnen festivals beter toegankelijk worden en meer beleving bieden aan mensen met een lichamelijke beperking’:

“Het onderzoek dat Marianne bij MEE Rotterdam Rijnmond heeft gedaan naar de toegankelijkheid van Rotterdamse Festival(organisatie)s laat zien dat op veel plekken de basis er wel is, maar er nog op veel punten flink wat te verbeteren valt. Belangrijkste is dat zij in het onderzoek ook meegenomen heeft welke oplossingen er dan zijn. Vaak is een oplossing niet zo ingewikkeld, als de wil om wat aan toegankelijkheid te doen er maar is. Met behulp van bijvoorbeeld een ervaringsdeskundige en iemand die kennis heeft van de oplossingsmogelijkheden kan een festivalorganisatie het bezoekersaantal zeker opschroeven.
Natuurlijk komen daarbij kosten om de hoek kijken, maar voor een groot deel is dat terug te verdienen in de baten, omdat elke festivalganger er weer één meer is en die geven wel op het festivalterrein hun geld uit en vertellen via sociale media hoe hun ervaringen geweest zijn. Het is gratis reclame als de toegankelijkheid goed geregeld is. Jammer dat door de economische recessie toegankelijkheid in de praktijk nu toch vaak een sluitpost blijkt te zijn.
MEE heeft het onderzoek gebruikt als aanbevelingen naar organisaties die ermee aan de slag moeten (de festivalorganisaties) en de belangenorganisaties (o.a. de VGR) van mensen met een beperking. De handreiking van het onderzoek is terug te vinden op de site van Toegankelijk Rijnmond. Het eindresultaat hebben wij positief gewaardeerd. Dat is in de rapportage aan de studie toentertijd meegegeven in de beoordeling.”
Jan Wapenaar
MEE Rotterdam Rijnmond

  • Advies over toegankelijkheid van het festival Rottepop:

“Tijdens de organisatie van het festival Rottepop hebben we gebruik kunnen maken van de kennis en expertise van Marianne Dijkshoorn als het gaat om de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking.
Niet alleen de kennis en ervaring van Marianne als ervaringsdeskundige heeft geleid tot een goed en bruikbaar advies, maar ook de expertise die zij vanuit haar professionele scholing wist in te brengen. Daarnaast is Marianne als mens toegewijd, inspirerend en in staat om te laten zien dat toegankelijkheid vaak niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, maar vooral de aandacht vraagt.
En dan is de grootste stap gezet!”
Lucy Beld
Festival Manager Rottepop

Ga naar de inhoud