Advies voor evenementen

Als er meerdere mensen met een beperking verwacht worden

Verwacht je meer mensen met een beperking bij een evenement? Of heb je behoefte aan toegankelijke en inclusieve evenementenorganisatie

Marianne Dijkshoorn heeft drie opleidingen in event management en één op het gebied van crowd management gedaan. Zij kan je adviseren over de organisatie van een inclusief evenement of meewerken als medeorganisator. Haar visie beschrijft dat alles begint bij gastvrijheid.

Bij elk evenement is het belangrijk om te kijken naar de doelgroep en capaciteit van (toegankelijkheids)faciliteiten zoals het aantal aanwezige (rolstoel toegankelijke) toiletten. Daarnaast is het belangrijk dat je zorgt dat iedereen een gelijkwaardige beleving heeft.

Eerder organiseerde Welkom Toegankelijkheid & Evenementen voor VNG twee evenementen over digitale toegankelijkheid, de boekpresentatie van Marianne Dijkshoorn en workshops voor Disability Studies in Nederland. Daarnaast adviseerde Marianne over de gelijkwaardige en inclusieve beleving voor mensen met een beperking bij het bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en het VNG Jaarcongres.

Tot slot kan Marianne je ook adviseren over welke evenementenlocaties toegankelijk zijn om daar meerdere mensen met een beperking te ontvangen tijdens een evenement. Zij kan indien gewenst mee op locatiebezoek en adviseren over de geschiktheid.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, laat dan je gegevens achter:

    Ga naar de inhoud