Toegankelijkheid bij Festivals en evenementen


Verwacht je meerdere mensen met een beperking bij een evenement? Of heb je behoefte aan een toegankelijke en inclusieve evenementenorganisatie?
Marianne Dijkshoorn helpt je graag vanuit kennis en kunde.

Advies toegankelijk en inclusief evenement
Bij elk evenement is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van elke sub-doelgroep en capaciteit van de (toegankelijkheids)faciliteiten, zoals het aantal aanwezige (rolstoeltoegankelijke) toiletten. Ook is het belangrijk dat iedereen een gelijkwaardige beleving kan hebben. Marianne bekijkt graag met jou de plannen en adviseert hierover.

Advies toegankelijke locatie
Als je wil weten of jouw evenementenlocatie voor iedereen toegankelijk is, kun je Marianne meevragen bij een locatiebezoek. Zij kijkt dan naar de benodigde toegankelijkheidsfaciliteiten.

Sparren over toegankelijkheid
Wellicht heb je kleine uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en kun je deze na een kort mondeling advies oplossen. Tijdens een online gesprek hoort Marianne graag waar je tegenaan loopt en geeft zij advies, tips of creatieve inspiratie voor jouw toegankelijkheidsuitdagingen.

Organisatie toegankelijk evenement
Als je een toegankelijk en inclusief evenement wil, dan kan Marianne deze (mede)organiseren. Dit doet zij vanaf het concept tot en met de uitvoering, waarbij zij rekening houdt met mensen met verschillende soorten beperkingen.

Voorbeelden van toegankelijke evenementen
Eerder organiseerde Marianne voor VNG twee evenementen over digitale toegankelijkheid, haar eigen boekpresentatie, een bijeenkomst over werkgelegenheid voor mensen met een visuele beperking en workshops voor Disability Studies in Nederland.

Daarnaast adviseerde Marianne over de gelijkwaardige en inclusieve beleving voor mensen met een beperking bij het Eurovisie Songfestival en het VNG Jaarcongres.

 

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de mogelijkheden, laat dan je gegevens achter:

    Ga naar de inhoud