LOADING CLOSE

Toegankelijke tips

Subsidies toegankelijkheid.

Op het gebied van subsidies en fondsenwerving is nog van alles mogelijk.
De laatste jaren zijn de subsidies flink teruggelopen. Desondanks zijn er zeker nog mogelijkheden. Zo bieden veel fondsen mogelijkheden voor specifieke doeleinden of locaties.
U kunt subsidie aanvragen voor zowel advies als de aanschaf van bepaalde voorzieningen om uw locatie beter (fysiek) toegankelijk te maken. Let op: een subsidieaanvraag duurt gemiddeld 4 maanden.

Fondsnaam:                                                                                 

Toegankelijkheid voor organisatoren en gebouwbeheerders

In 2011 studeerde ik af op het onderwerp ‘Hoe kunnen festivals beter toegankelijk worden en meer beleving bieden aan mensen met een lichamelijke beperking’. Hier vloeiden een aantal handige tips uit voort voor evenementenlocaties die ik hieronder voor u op een rijtje zet. De genoemde tips gelden ook voor gebouwen en buitenruimtes.

 

  • Neem in het veiligheidsbeleid/plan de veiligheid van mensen met een beperking mee.
  • Zorg voor een verhard hoofdpad naar en op het festivalterrein.
  • Zorg voor tenminste één ruim aangepast toilet; een chemisch toilet is veelal te klein voor rolstoelgebruikers, een spoeltoilet voldoet beter aan de normering.
  • Communiceer via onder meer de website, het programmaboekje en de event-app wat wel en niet toegankelijk is. Zo voorkomt u onduidelijkheid.
  • Informeer al uw medewerkers en vrijwilligers over de voorzieningen die u heeft getroffen voor bezoekers met een handicap. Vergeet hierbij niet de mensen die in de horeca, beveiliging en bij de parkeerplaats werken.
  • Zet mensen met een beperking in als vrijwilliger bij festivals. Dit verlaagt de drempel voor anderen.